Elmalı Rulo Pasta Tarifi

Elmalı Rulo Pasta Tarifi İçin:
MALZEMELER:
ELMALI HARÇ İÇİN:
6 ADET ELMA
1 ÇAY BARDAĞI ŞEKER (115gr)
1 ÇAY KAŞIĞI TARÇIN

KEK İÇİN:
3 ADET YUMURTA
1 SU BARDAĞI ŞEKER(190gr)
1 ÇAY BARDAĞI SÜT
1.5 SU BARDAĞI UN (190gr)
1 PAKET KABARTMA TOZU

ÜZERİ İÇİN:
PUDRA ŞEKERİ

Elmalı Rulo Pasta Tarifinin Hazırlanışı:
Öncelikli 6-7 adet orta boy elmanın kabuğunu soyalım ve rendeleyelim.Rendelediğimiz elmaları tavamıza alalım.
1 çay bardağı toz şeker ilave ediyorum ve ocağa alıyorum. Suyunu salıp çekene kadar pişirelim. En son aşamada tarçın ekleyeceğim.Suyunu çeken elmaların üzerine 1 çay kaşığı dolusu tarçın ilave ediyorum.Tarçın ile de güzelce karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz. Büyük boy fırın tepsinin tabanına yağlı kağıt seriyoruz.Yağlı kağıdın üzerine hazırlamış olduğunuz elmalı harcı döküp güzelce kaşığın arka yüzeyi ile veya spatula yardımı ile her tarafına gelecek şekilde yayıyoruz.

Keki için 3 adet yumurtayı çırpma kabının içerisine ekliyoruz. 1 su bardağı şeker ilave ediyoruz. Güzelce krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Mikserin en yüksek devrinde yaklaşık 5-10 dakika kadar çırpın.Şeker tamamen erimiş olsun.İçerisine 1 çay bardağı süt ekleyip güzelce karıştıralım. 1 paket kabartma tozu 10 gr ile 1 su bardağı unu eleyelim ve karıştıralım. Yarım su bardağı daha un ilave edelim.

Hazırlamış olduğumuz kek harcına elmalı harcın üzerine döküyoruz. Bu arada fırını hızı alt üst ayarda 180 derecede ısınmaya bırakalım. 180 derecede alt üst ayardaki fırına gönderiyorum. Benim fanım 18 dakikada pişirdi. Fırından fırına pişme süresi değişir. Lütfen kontrollü olunuz.İlk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine yağlı kağıt örtüyorum.Ve kekimi ters çeviriyorum.

Elmalı rulo pastamız hazır.Sıcak yağlı kağıt ile beraber sarın çünkü kekin yüzeyi yapışkan olacaktır. Yağlı kağıt ile sararsanız çok rahat bir şekilde sararsınız.Yağlı kağıttan kurtarıyorum ve tamamen bu şekilde soğumaya bırakıyorum.Tamamen soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpiyoruz. Ve dilimdenmeye hazır kekimiz.Enfes bir pasta oldu.Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Elmalı Rulo Pasta Tarifinin Yapılış Videosu:

Diğer Tariflerimiz İçin Tıklayınız

Başa dön tuşu